BEHANDLING

Godt håndarbeid

De fleste av våre kunder kommer med plager som er en direkte årsak til måten de jobber eller trener på. Kanskje sitter og ligger man for mye, eller trener feil eller for hardt. Det er disse plagene Oslo Massasje har spesialisert seg i å behandle.

Det finnes mange retninger innen massasje, og du har sikkert hørt om triggerpunkt, idrettsmassasje, bindevevsmassasje, tøying, funksjonstesting, thai-massasje, klassisk massasje, osv.Oslo Massasjes filosofi er at vi skal behandle deg med de riktige verktøyene utfra hvilken type plager du har. Vi følger ikke "standard-programmer", men går direkte på de områdene som er nødvendig for at du skal bli bra. Vår misjon er mest mulig resultat på den tiden vi har til rådighet - og jobber effektivt på problemområdene. Og samtidig tilbyr vi blant markedets beste priser. For å oppnå resultater, så er vi nødt til å jobbe intenst og i dybden.

Vår tanke er med dette er å balansere på et godt-vondt prinsipp - i forhold til hver enkelts tåleevne. Vi ønsker å gi deg en effektiv behandling og dette gir den optimale effekten. Med andre ord - vi må jobbe hardt. I andre sammenhenger hjelper vi med forebyggende tiltak, for eksempel mot idrettsutøvere, som gjør at de yter bedre og unngår skader. Det handler om å få i gang blodsirkulasjonen slik at kroppen restitueres bedre. For oss er yrkesstolthet, ydmykhet, faglig dyktighet og ikke minst tilstedeværelse under behandling viktig. Dette for din totalopplevelse og resultat. Ønsker du derimot å ha en avslappende massasje - så tilbyr vi selvsagt det også. Alle våre terapeuter er forsikret og medlem av organisasjoner i forhold til deres bakgrunn.

Klassisk massasje
Massasje løser opp muskelspenninger og skaper en dyp avslappingstilstand. Massasje kan også virke forebyggende på stress og muskelproblemer. Klassisk massasje utøves ved mekanisk rytmisk trykking og strekking av muskler. Dette påvirker blod- og lymfesirkulasjonen, øker endorfinproduksjonen og gjør musklene smidigere og mer elastiske.

Triggerpunktbehandling 
Et triggerpunkt er et punkt i en spent muskelstreng som er hyperirritert. Disse er noe alle mennesker før eller siden vil rammes av og kan føre til strålesmerter og feil holdning. Ved å massere, trykke og tøye muskelen vil punktene etter hvert forsvinne.

Strain and Counterstrain
Strain and counterstrain er en osteopatisk teknikk. Osteopati har lang tradisjon med en manuell behandling, som ikke gjør vondt, og der hele nervesystemet behandles.

Strukturell Bindevevsmassasje
Kroppens struktur er veldig viktig i forhold til hvordan vi bærer oss selv, hvor vi får belastningsskader og hvor vi får smerter. En kropp som er godt balansert i både bevegelse, struktur og styrke, er i større grad smertefri enn den som er ubalansert. Vi som jobber med strukturell behandling ser etter hvordan kroppen din jobber når du står, sitter eller går. Hvor sitter smerten i forhold til dine andre fysiske spenninger? Vi retter opp i bekkenet ditt og passer på at bena er like lange når du går. Dette fører til at Psoas (hofteleddsbøyeren) jobber likt på høyre og venstre side når du beveger deg, som igjen er meget viktig for en god rygg, gode hofter, god nakke og gode ben. Kort sagt er strukturell behandling en dyp og god behandling der du føler at spenningene slipper taket, samtidig som du får rettet opp i mye av holdningsproblematikken. Du får dermed en bedre holdning på kjøpet! Og i tillegg får du en markant bedring i bevegeligheten i ledd og muskler, så dette er en utmerket behandling også for toppidrettsutøvere som vil prestere bedre. Vi på Oslomassasje som jobber strukturelt, er utdannet innen Anatomy Trains, en revolusjonerende behandlingsmetode fra USA.

Idrettsmassasje
Alle har en mening om hva idrettsmassasje egentlig er. De fleste tror at idrettsmassasje er ekstra smertefull dypmassasje, som bare idrettsutøvere på elitenivå kan benytte seg av. Idrettsmassasje er en dynamisk behandlingsform som varierer ut i fra hva målet med behandlingen er. I idretten finner man flere forskjellige behov, og man fokuserer ofte på muskelgrupper som er relatert til den enkelte sporten. Man kan behandles før, mellom og etter trening eller kamp, og teknikken varierer. Hvordan kan vanlige mennesker ha nytte av idrettsmassasje? Det som er fint med behandlingen er at den kan tilpasses helt spesifikke mål. Om det er å øke prestasjonen på PT-timen, holde ut lengre på joggeturen, ha mer energi på og etter jobb, eller hjelpe restitusjonsprosessen, så er idrettsmassasje tingen for deg. 

 

Grunnteknikker

 • Effleurage
 • Petrissage
 • Friksjoner
 • Tapotement
 • Saksing

Andre forklaringer

 • Klassisk massasje
 • Triggerpunktbehandling
 • Strain - counterstrain
 • Revolving
 • Strukturell bindevevsmassasje

Vi behandler blant annet

 • Nakke- og ryggproblematikk
 • Musarm, senebetennelser
 • Frozen shoulder og skulderproblematikk
 • Kne- og hoftesmerter
 • Scholiose
 • Mobilisering av ledd
 • Holdningskorrigering